Når er den beste tiden å se nordlys? Les mer

FAQ

Få svar på ofte stilte spørsmål om våre turer, retningslinjer og annen informasjon.
Når er den beste tiden å se nordlyset?

Den beste tiden å se nordlyset er i de mørke timene når himmelen er klar for skyer, vanligvis mellom klokken 17:00 og 02:00. Auroraen er mest aktiv rundt jevndøgnene i mars og september, og den blir mer intens etter en topp i solflekksyklusen. Månen sin økende og avtakende fase påvirker ikke synligheten av nordlyset.

Hvilke temperaturer kan jeg forvente?

Temperaturene i Tromsø kan variere gjennom hele Nordlyssesongen. I september ligger gjennomsnittstemperaturen på rundt 6,9 °C, mens den synker til 2,7 °C i oktober. I november og desember når temperaturene -1,2 °C og -3,4 °C. I januar og februar kan man forvente temperaturer rundt -4,4 °C og -4,3 °C, med en liten økning til -2,8 °C i mars. Det er viktig å merke seg at vindfaktoren kan få det til å føles kaldere. For å unngå frostskader er det viktig å kle seg riktig og ta nødvendige forholdsregler.

How will I know if the Northern Lights will appear?

Svar: Selv om det ikke er noen garanti for å se nordlyset, kan du stole på nordlysvarsler, som ofte er mer nøyaktige enn værvarsler. Geofysisk institutt ved University of Alaska tilbyr gode ressurser, inkludert en nettside og e-postvarsler, som lar deg følge med på forventet aktivitet på Kp-skalaen. Andre nettsteder tilbyr også nyttige forutsigelser for nordlyset.

Hvor finner man Polarnettene?

Polarnettene forekommer innenfor Polarsirkelen, som er plassert ved 66°33'N. Under vintersolverv befinner solen seg under horisonten, og det oppstår en kontinuerlig periode med mørke. Imidlertid er det alltid en svak skumring til stede da solen befinner seg like under horisonten. Varigheten av Polarnettene øker jo lenger nord man reiser innenfor Polarsirkelen.

Hvordan fotograferer jeg nordlyset?

For å fotografere nordlyset anbefales det å bruke et speilreflekskamera med lange eksponeringer på 10 til 20 sekunder og et stativ. Velg et objektiv med stor blenderåpning og vidvinkel for best resultat. Bruk gjerne skum rundt stativbeina for å unngå at huden fester seg til metallet i kalde forhold. Det er lurt å ha med ekstra batterier som holdes varme nær kroppen, og unngå å ta med kameraet innendørs for å forhindre kondens. Finn en plass med forgrunnsobjekter for perspektiv, sett ISO til 400, fokuser på uendelig og åpne blenderen maksimalt. Husk å ta deg tid til å nyte showet og vær oppmerksom på utfordringene med å filme nordlyset.

Klar for ditt neste eventyr?

Velkommen til Polar Adventures, din portal til uforglemmelige opplevelser i Tromsø-regionen. Vi tilbyr et bredt spekter av turer og aktiviteter, fra spennende hundesledeturer og snøscootersafarier til vakre fjordcruise og jakt på nordlyset. Våre erfarne guider og ansatte er dedikerte til å gi deg det beste mulige eventyret samtidig som vi sikrer din trygghet og komfort. Kom og opplev magien i Troms sammen med oss!